dc.contributor.author | Öner, Can | |
dc.contributor.author | Çatak, Binali | |
dc.contributor.author | Yıldız, Mecnun | |
dc.contributor.author | Erdoğan, Ayşegül | |
dc.contributor.author | Canpolat, İtibar | |
dc.contributor.author | Seğmen, Özgür | |
dc.date.accessioned | 2016-07-11T12:19:45Z | |
dc.date.available | 2016-07-11T12:19:45Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | Oner C, Catak B, Yildiz M, Erdogan A, Canpolat I, Segmen O. [Behaviours and attitudes of canteen workers related to food safety]. Bozok Tip Derg. 2013; 3(1): 21-25 | en_US |
dc.identifier.issn | 2146-4006 | |
dc.identifier.uri | http://tipdergisi.bozok.edu.tr/ | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11446/1021 | en_US |
dc.description | İstanbul Bilim Üniversitesi, Tıp Fakültesi. | en_US |
dc.description.abstract | Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir.
Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya burada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır.
Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlamlığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir.
Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim almasının yararlı olacağı düşünülmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul.
Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers.
Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food.
Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Bozok Üniversitesi, Tıp Fakültesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | besin güvenliği | en_US |
dc.subject | beslenme | en_US |
dc.subject | gıda | en_US |
dc.subject | food safety | en_US |
dc.subject | nutrition | en_US |
dc.subject | food | en_US |
dc.title | Kantin çalışanlarının besin güvenliği hakkındaki tutum ve davranışları | en_US |
dc.title.alternative | Behaviours and attitudes of canteen workers related to food safety | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Bozok Tıp Dergisi | en_US |
dc.department | DBÜ, Tıp Fakültesi | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | |
dc.identifier.volume | 3 | |
dc.identifier.startpage | 21 | |
dc.identifier.endpage | 25 | |
dc.contributor.authorID | TR27063 | en_US |
dc.contributor.authorID | TR205854 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Belirsiz | en_US |