Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorÖner, Can
dc.contributor.authorÇatak, Binali
dc.contributor.authorYıldız, Mecnun
dc.contributor.authorErdoğan, Ayşegül
dc.contributor.authorCanpolat, İtibar
dc.contributor.authorSeğmen, Özgür
dc.date.accessioned2016-07-11T12:19:45Z
dc.date.available2016-07-11T12:19:45Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationOner C, Catak B, Yildiz M, Erdogan A, Canpolat I, Segmen O. [Behaviours and attitudes of canteen workers related to food safety]. Bozok Tip Derg. 2013; 3(1): 21-25en_US
dc.identifier.issn2146-4006
dc.identifier.urihttp://tipdergisi.bozok.edu.tr/en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11446/1021en_US
dc.descriptionİstanbul Bilim Üniversitesi, Tıp Fakültesi.en_US
dc.description.abstractAmaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle­rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir. Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu­rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam­lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir. Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma­sının yararlı olacağı düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractAim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul. Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers. Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food. Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBozok Üniversitesi, Tıp Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectbesin güvenliğien_US
dc.subjectbeslenmeen_US
dc.subjectgıdaen_US
dc.subjectfood safetyen_US
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectfooden_US
dc.titleKantin çalışanlarının besin güvenliği hakkındaki tutum ve davranışlarıen_US
dc.title.alternativeBehaviours and attitudes of canteen workers related to food safetyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBozok Tıp Dergisien_US
dc.departmentDBÜ, Tıp Fakültesien_US
dc.identifier.issue1
dc.identifier.volume3
dc.identifier.startpage21
dc.identifier.endpage25
dc.contributor.authorIDTR27063en_US
dc.contributor.authorIDTR205854en_US
dc.relation.publicationcategoryBelirsizen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record