KANTİN ÇALIŞANLARININ BESİN GÜVENLİĞİ HAKKINDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI
Özet
Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle- rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir. Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu- rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam- lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir. Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma- sının yararlı olacağı düşünülmektedir. Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul. Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers. Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food. Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.
Kaynak
Bozok Tıp DergisiCilt
3Sayı
1Bağlantı
http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjNU9EYzBOQT09http://hdl.handle.net/11446/1520