Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCan Öner
dc.contributor.authorBinali Çatak
dc.contributor.authorMecnun Yıldız
dc.contributor.authorAyşegül Erdoğan
dc.contributor.authorİtibar Canpolat
dc.contributor.authorÖzgür Seğmen
dc.date.accessioned2019-08-13T12:10:23Z
dc.date.accessioned2019-08-13T15:49:46Z
dc.date.available2019-08-13T12:10:23Z
dc.date.available2019-08-13T15:49:46Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn2146-4006
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjNU9EYzBOQT09
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11446/1520
dc.description.abstractAmaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle- rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir. Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu- rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam- lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir. Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma- sının yararlı olacağı düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractAim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul. Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers. Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food. Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGenel ve Dahili Tıpen_US
dc.titleKANTİN ÇALIŞANLARININ BESİN GÜVENLİĞİ HAKKINDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARIen_US
dc.title.alternativeHAKKINDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI Behaviours and Attitudes of Canteen Workers Related to Food Safetyen_US
dc.typeotheren_US
dc.relation.journalBozok Tıp Dergisien_US
dc.departmentDBÜen_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.startpage23en_US
dc.identifier.endpage25en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster