dc.contributor.author | Can Öner | |
dc.contributor.author | Binali Çatak | |
dc.contributor.author | Mecnun Yıldız | |
dc.contributor.author | Ayşegül Erdoğan | |
dc.contributor.author | İtibar Canpolat | |
dc.contributor.author | Özgür Seğmen | |
dc.date.accessioned | 2019-08-13T12:10:23Z | |
dc.date.accessioned | 2019-08-13T15:49:46Z | |
dc.date.available | 2019-08-13T12:10:23Z | |
dc.date.available | 2019-08-13T15:49:46Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.issn | 2146-4006 | |
dc.identifier.uri | http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRjNU9EYzBOQT09 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11446/1520 | |
dc.description.abstract | Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle- rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir. Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu- rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam- lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir. Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma- sının yararlı olacağı düşünülmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul. Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers. Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food. Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Genel ve Dahili Tıp | en_US |
dc.title | KANTİN ÇALIŞANLARININ BESİN GÜVENLİĞİ HAKKINDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI | en_US |
dc.title.alternative | HAKKINDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI Behaviours and Attitudes of Canteen Workers Related to Food Safety | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.relation.journal | Bozok Tıp Dergisi | en_US |
dc.department | DBÜ | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.volume | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 23 | en_US |
dc.identifier.endpage | 25 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |