dc.contributor.author | Seyithanoğlu, Muhammed | |
dc.contributor.author | Öner-İyidoğan, Yıldız | |
dc.contributor.author | Koçak, Hikmet | |
dc.contributor.author | Koçak-Toker, Necla | |
dc.contributor.author | Uysal, Müjdat | |
dc.date.accessioned | 2014-07-07T13:44:50Z | |
dc.date.available | 2014-07-07T13:44:50Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | Seyithanoglu M,Oner-Iyidoğan Y, Kocak H, Kocak-Toker N, Uysal M. (2012). Yüksek yağlı diyetle beslenen farelerin karaciğerinde trigliserid düzeyleri ve oksidatif stres üzerine enginar yaprağı ekstresinin etkisi. XXIV. Ulusal Biyokimya Kongresi, 25-28 Eylül 2012 Konya | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11446/260 | en_US |
dc.description | İstanbul Bilim Üniversitesi, Tıp Fakültesi. | en_US |
dc.description.abstract | Alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalığı (NAFLD) yaygın sağlık problemlerinden biridir. Antioksidan içeriği yüksek olan enginarın yapraklarından elde edilen ekstrenin (EYE) karaciğeri koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir. Çalışmamızın amacı yüksek yağlı diyetle (YYD) beslenen farelerde karaciğer yağlanması ve oksidan-antioksidan denge üzerine EYE’nin etkilerini incelemektir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Türk Biyokimya Derneği | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Yüksek yağlı diyetle beslenen farelerin karaciğerinde trigliserid düzeyleri ve oksidatif stres üzerine enginar yaprağı ekstresinin etkisi | en_US |
dc.title.alternative | The effect of artichoke leaf extract on hepatic triglyceride levels and oxidative stress in mice fed on high-fat diet | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.department | DBÜ, Tıp Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | TR167867 | en_US |
dc.contributor.authorID | TR41505 | en_US |
dc.contributor.authorID | TR31001 | en_US |
dc.contributor.authorID | TR4852 | en_US |
dc.contributor.authorID | TR126182 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Belirsiz | en_US |