Üniversite öğrencilerinde süt içme alışkanlıkları üzerine bir çalışma
Göster/ Aç
Erişim
info:eu-repo/semantics/openAccessTarih
2014Yazar
Mendeş, BeyzaŞen, Çiğdem
Göksenin Saraç, Dilara
Yerlikaya, Sibel
Yeşildağ, Şahin
Telatar, Berrin
Öner, Can
Şahser, Berat
Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterKünye
Mendes B, Sahser B, Sen C, Goksenin Sarac D, Yerlikaya S, Yesildag S, Telatar B, Oner C. (2014).Üniversite öğrencilerinde süt içme alışkanlıkları üzerine bir çalışma. 9.İstanbul Aile Hekimliği Kongresi, 18-19 Nisan 2014 Acıbadem Üniversitesi, İstanbulÖzet
Amaç: Süt hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz vitamin ve mineraller içeren dengeli ve yeterli beslenme için insanın gerek duyduğu besin maddelerinden biridir. Üniversite öğrencilerin süt tüketimi üzerine farklı üniversitelerde çalışmalar yapılmıştır. Öğrencilerin beslenme örüntülerinin tespiti erişkin dönemde beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve beslenme ile ilişkili hastalıklardan korunulması için önemlidir.