Üniversite öğrencilerinde süt içme alışkanlıkları üzerine bir çalışma

View/ Open
Access
info:eu-repo/semantics/openAccessDate
2014Author
Mendeş, BeyzaŞen, Çiğdem
Göksenin Saraç, Dilara
Yerlikaya, Sibel
Yeşildağ, Şahin
Telatar, Berrin
Öner, Can
Şahser, Berat
Metadata
Show full item recordCitation
Mendes B, Sahser B, Sen C, Goksenin Sarac D, Yerlikaya S, Yesildag S, Telatar B, Oner C. (2014).Üniversite öğrencilerinde süt içme alışkanlıkları üzerine bir çalışma. 9.İstanbul Aile Hekimliği Kongresi, 18-19 Nisan 2014 Acıbadem Üniversitesi, İstanbulAbstract
Amaç: Süt hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz vitamin ve mineraller içeren dengeli ve yeterli beslenme için insanın gerek duyduğu besin maddelerinden biridir. Üniversite öğrencilerin süt tüketimi üzerine farklı üniversitelerde çalışmalar yapılmıştır. Öğrencilerin beslenme örüntülerinin tespiti erişkin dönemde beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve beslenme ile ilişkili hastalıklardan korunulması için önemlidir.