Sağlık Kurumlarında Hasta Diyet Hatalarının Belirlenmesi Ve Buna Yönelik İyileştirmeler Kapsamında Özel Bir Hastane Örneği.
Künye
Ozdemir H, Gayef A, Tapan B, Bakim SN. (2015). Sağlık Kurumlarında Hasta Diyet Hatalarının Belirlenmesi Ve Buna Yönelik İyileştirmeler Kapsamında Özel Bir Hastane Örneği. 9. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi Bilimsel Özet Kitapçık.Özet
Amaç: Yanlış diyet verilen hastaları ve nedenlerini tespit edip iyileştirmenin sağlanması.
Yöntem: “Diyet hatası rapor formu” oluşturulmuş ve formda diyet hastası tipleri; diyetin verilmemesi , yanlış diyet, yanlış hasta – odaya diyet verilmesi istem edilmemiş diyet yanlış zamanda verilmesi besin alerjisi diğer nedenler olarak belirlenmiştir. Yine formda diyet hatası tiplerini etkileyen faktörler olarak sözel iletişim sorunu istemin yanlış anlaşılması okunaksız yazı istemin gözden kaçırılması bilgi eksikliği hastanın transfer edilmesi ve diğer nedenler olarak belirlenmiştir. Aim: The aim of this study is to identfy of patients that are delivered wrong diets and ensuring their recovery.
Method: A “Diet Mistake Report From” has been prepared and in this form the diet miztake types have been enomerated as failure to precribe a diet, prescription of a wrong diet, delivery of a diet the wrong patients room unrequested diet delivery at the wrong time food allerdy and other reasons verbal comminication problem misunderstanding of request illegible writing overlooked request lack of information transfer of the patients and other reasons have been enumerated in the formas the factors that impact diet mistake types.