Disodium Pentaborate Decahydrate up-regulates expressions of MAP kinase genes in human prostate cancer cells
Göster/ Aç
Erişim
info:eu-repo/semantics/openAccessTarih
2016Yazar
Avcı, Çığır BirayErbaykent Tepedelen, Burcu
Özalp, Özgün
Göker Bağca, Bakiye
Dodurga, Yavuz
Aygüneş, Duygu
Gündüz, Cumhur
Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterKünye
Avci CB, Erbaykent Tepedelen B, Ozalp O, Goker Bagca B, Dodurga Y, Aygunes D, Gunel NS, Korkmaz M, Gunduz C. Disodium Pentaborate Decahydrate up-regulates expressions of MAP kinase genes in human prostate cancer cells. FNG & Bilim Tıp Dergisi 2016;2(2):100-104. doi: 10.5606/fng.btd.2016.019Özet
Objectives: This study aims to investigate the expressions of MAP2K3, MAP3K7, and MAPK8 genes after disodium pentaborate decahydrate (DPD) treatment in DU-145 cells.
Materials and methods: Effect of DPD treatment on expressions of MAP2K3, MAP3K7, and MAPK8 genes were determined by qRT-PCR.
Results: We determined that disodium pentaborate decahydrate treatment increased the expressions of MAP2K3, MAP3K7, and MAPK8 genes in terms of mRNA levels.
Conclusion: The reason of increased apoptosis might be associated with high expression levels of MAP2K3, MAP3K7, and MAPK8 genes after DPD treatment. Our novel findings suggest that DPD may be an important agent in the treatment of prostate cancer by inducing apoptosis against mitogenic and environmental stress. Amaç: Bu çalışmada DU-145 hücrelerinde disodyum pentaborat dekahidrat (DPD) uygulamasının ardından MAP2K3, MAP3K7 ve MAPK8 genlerinin ekspresyonları araştırıldı.
Gereç ve yöntemler: Disodyum pentaborat dekahidrat uygulamasının MAP2K3, MAP3K7 ve MAPK8 genlerinin ekspresyonlarına olan etkisi qRT-PCR ile belirlendi.
Bulgular: Disodyum pentaborat dekahidrat uygulamasının MAP2K3, MAP3K7 ve MAPK8 genlerinin mRNA seviyelerini artırdığı belirlendi.
Sonuç: Apoptoz artışının, MAP2K3, MAP3K7 ve MAPK8 genlerinin DPD uygulaması sonrasında yükselen ekspresyon seviyelerine bağlı olarak gerçekleştiği düşünülmektedir. Güncel bulgularımız DPD’nin prostat kanseri tedavisinde mitojenik ve çevresel strese karşı apoptoza neden olan önemli bir etken olabileceğini öngörmektedir.